Zentangle Blues

Zwart, wit, grijs en soms bruin: dat zijn de letters van het Zentangle alfabet, samen met de boog, de punt, de streep, de cirkel en de s-vorm. Uit deze elementen bouw je alle tangles op, lijn voor lijn, in je eigen ritme. Vandaaruit gaat er een wereld voor je open waarin je steeds meer mogelijkheden ontdekt. The sky is the limit. En de hemel is blauw!

De laatste weken heb ik gespeeld met de kleur blauw in mijn tiles. Ik laat je hier het een en ander zien en hoop dat je erdoor geïnspireerd wordt. Ik begon heel voorzichtig, met een paar accenten met mijn lichtste Spectrum Noir stift.

IMG_5714

 

Daarna nog een paar kleuren blauw geprobeerd uit de set van 6 blauwe stiften en een iets groter vlak gekleurd.

IMG_5712

 

Wat opvalt bij deze stiften is dat ze tamelijk transparant zijn. Dat geeft een veel subtieler resultaat dan ik van stiften gewend ben! De daarop volgende zondag nam ik ze mee naar een ervaren groep tanglers van 11 en 12 jaar, mijn Zentangle Zondag groep. Zij werken al bijna een jaar in zwart, wit, grijs en vonden het heel leuk om eens een uitstapje te maken. Ze kleurden de vakken die ontstaan binnenin tangle Hollibaugh. Het effect doet denken aan glas in lood.

IMG_5553

 

Kort daarna was ik op bezoek bij Bruynzeel-Sakura in Apeldoorn; de makers van de officiële Zentangle pennen (micron Pigma’s). Ik kwam thuis met een ragfijne blauwe micron 005 pen. Die ging ik proberen op een Bijou tile (5×5 cm), samen met een zwarte micron 01. Dus ik ging van blauwe vlakken naar blauwe lijnen…et voilà.

IMG_5711

 

Nu had ik de smaak te pakken en ging ik met dezelfde twee pennen aan de slag met tangle M12 op een gewone tile (9x9cm). Zoals je kunt zien heb ik er hier en daar een goud accent in gemaakt met mijn gouden gelly roll.

IMG_5713

 

Last but not least: lichtblauw op zwart! Blijkt ook een verassend effect te hebben.

IMG_5715 IMG_5717

Dit zijn mijn Zentangle Blues, een soort Sugar Blues. Past blauw bij jou? Of besef je nu duidelijker hoe zeer je van wit, zwart en grijs houdt?  Voel je vrij je gedachten en/of creaties te delen, dan inspireren we elkaar. Happy Tangling!

ValenTangle

ValenTangle will start soon. What is it? It’s two weeks of following daily tangle prompts that include hearts/hearttangles, starting the first of February. CZT Marguerite

Read More »

Paying Attention

The Summer Day  by Mary Oliver Who made the world?Who made the swan, and the black bear?Who made the grasshopper?This grasshopper, I mean—the one who

Read More »

A Booklet of Tiny Tangles

Happy Passover, Easter, Spring… whatever you are celebrating these days. And I hope that you áre celebrating and that you are feeling alive. For the

Read More »