Over HappyTangling

Over HappyTangling

HappyTangling biedt:

  • Zentangle workshops in Amstelveen en Amsterdam voor volwassenen en tieners.
  • Dagvullende Masterclasses, twee keer per jaar (2019 uitverkocht)
  • Tekeninstructiekits zoals Persian Mosaic
  • De gratis Zenbutton tutorial, wereldwijd gebruikt door individuen en groepen
  • Online event ValenTangle, jaarlijks van 1 t/m 14 februari (meer dan 700 deelnemers dit jaar)
  • Maatwerk, denk aan een privéles, een dagdeel teambuilding of werk in opdracht.
  • Binnenkort komt ook een deel van mijn eigen werk te koop. Neem contact op als je interesse hebt!

Mijn naam is Marguerite Samama. In november 2014 ben ik in de VS gecertificeerd als Zentangle® docent (CZT) door de grondleggers van Zentangle, Maria Thomas en Rick Roberts. Het werd een onvergetelijke ervaring: naast technieken, leerde ik met name veel over het gedachtegoed achter de methode. Een wereld waarin geen fouten bestaan en waarin er plek is voor ieders proces en tempo. 


Begin 2015 ben ik begonnen met het lesgeven aan volwassenen en kinderen. Hierin heb ik de afgelopen jaren een ruime ervaring opgebouwd: ik gaf onder andere les aan teams, cursisten bij de Volksuniversiteit, schoolklassen en Europese collega’s op conferenties in Duitsland en Ierland.

Met name de meditatieve kant van Zentangle spreekt mij aan. Daarmee bedoel ik het oefenen van met je aandacht in het moment te zijn. Het zoeken naar je eigen tempo en ritme. Daarnaast vind ik het fenomeen ‘ patronen’ fascinerend: me bewust te worden van patronen in mezelf, in mijn tekenen en in de wereld om me heen. Door de bewustwording ontstaat meer vrijheid. 

Zentangle heeft op mij een magisch effect: het brengt me tot rust en tegelijkertijd in beweging! De laatste jaren ontleen ik veel plezier aan het uitwerken van concepten waarin Zentangle op een nieuwe manier wordt toegepast.

In Nederland hebben de CZT’s geregeld contact met elkaar. Ook internationaal wisselen we ideeën en ervaringen uit over de creatieve, meditatieve en zakelijke aspecten van onze tangle praktijk

logo zentangle teacher czt