Hartekreten

Een week na de lancering van mijn harten exploratie Valentangle is het tijd voor een update. Natuurlijk had ik gehoopt dat ik deze tocht niet alleen zou ondernemen. Toch had ik niet verwacht dat we nu al met meer dan 170 deelnemers zouden zijn, ook uit Canada, de VS, Australië en Zuid-Afrika!

Elke dag worden naar aanleiding van de dagelijkse opdrachten uit mijn e-book, Zentangle tiles gemaakt. Deze worden gedeeld in de Facebookgroep. Ik geniet enorm van de diversiteit en de eigenheid van wat er voorbij komt. Het motto: anything is possible, one stroke at a time wordt hier naar hartelust beleefd. Hieronder willekeurig wat voorbeelden van de eerste dagen, met toestemming van de makers.

valentanglemosaic

(Manon, Chrissie, Lydia, Thea, Julia, Marty, Lianne, Mary Beth & Renee)

Door ieders insteek ontstaat een soort kruisbestuiving. Je realiseert je steeds opnieuw hoeveel mogelijkheden er zijn met Zentangle als instrument. Bijvoorbeeld de opdracht ‘gebruik harten in de hoeken’. Nog een voorbeeld van allemaal anders, allemaal prachtig en samen versterken ze elkaar.

image

(Anna, Gerda, Anoeska & Kaz)

De zesde dag, afgelopen zaterdag, kon je een tutorial van Anna Selander (www.selandrian.se) volgen en je eigen draai geven aan haar concept ‘ hearttree’. Het leverde een bos van de mooiste bomen op, hier een selectie:

image

(Diana, Nora, Auroras, Anna, Thea, Manon, Anna, Brenda & Gerda)

Ik denk dat de beelden voor zich spreken! Ik twijfel er niet aan dat er de komende dagen nog veel verrassends en oogstrelends bij zal komen. Ter afsluiting de opdracht ‘regenboogharten’ van gisteren met een groot dankjewel aan alle 176 deelnemers aan Valentangle en de makers van al het fraais in deze post. Volgende week een laatste post hierover met werk van andere deelnemers en mijzelf.

Happy Tangling!

PS Woensdag de 17e heb ik nog plek in de Basisworkshop. Van harte welkom.

image

(Mary Beth, Manon, Julia, Ellen, Nicole, Lydia, Sue-Ellen)

ValenTangle

ValenTangle will start soon. What is it? It’s two weeks of following daily tangle prompts that include hearts/hearttangles, starting the first of February. CZT Marguerite

Read More »

Paying Attention

The Summer Day  by Mary Oliver Who made the world?Who made the swan, and the black bear?Who made the grasshopper?This grasshopper, I mean—the one who

Read More »

A Booklet of Tiny Tangles

Happy Passover, Easter, Spring… whatever you are celebrating these days. And I hope that you áre celebrating and that you are feeling alive. For the

Read More »