St Patrick’s Day

St Patrick’s Day

Al jaren geeft zij regelmatig acte de présence in de Zentangle-wereld: Laura Harms, aka The Diva. Elke week kun je op haar blog namelijk een  ‘challenge’ vinden, jouw tangle werk posten en genieten van andermans invulling van de challenge. Ze heeft er inmiddels 259 gepost. Rick en Maria- oprichters van Zentangle- hebben zelfs een eigen tangle voor haar bedacht: Diva Dance.

Laura bedenkt dus wekelijks een opdracht en koppelt die vaak aan haar dagelijks leven. Aan de hand van foto’s vertelt ze over haar leven als moeder van twee jochies, waarvan een met allerlei gezondheidsperikelen kampt. Je krijgt daarnaast een beeld van het leven in het Canadese Saskatoon.

Hoewel het bij ons in Nederland niet erg leeft wordt vandaag in veel delen van de wereld St Patricks Day gevierd. Sint Patrick is de patroon van Ierland. De kleur groen speelt een belangrijke rol op zijn naamdag, 17 maart dus. Laura’s weekly challenge is om Ierse elementen in je tile te verwerken. Ik koos voor een Keltisch kruis op basis van tangle Arukas, een groene zen-gem getekend met Lyra kleurpotlood en een achtergrond van mijn mac & cheese-tangle  B’Twined.

Laatst had ik even contact met Laura Harms in de nieuwe Zentangle App (Mosaic) en zei dat het zo vreemd is zoveel van haar te weten, het gevoel te hebben haar goed te kennen in het besef dat zij echt niets van mij weet. We spraken beiden de wens uit ‘to get even one day’.

Happy Tangling en Happy St Patrick’s Day uit Amstelveen en wie weet vanavond…een Irish Pub in duiken?

Celtic Cross starring Arukas with green gem for St Patrick

Celtic Cross starring Arukas with green gem for St Patrick