Over HappyTangling

HappyTangling verzorgt Zentangle workshops, teambuilding, cursussen, kinderfeesten en events in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en op locatie. Mijn lessen zijn erop gericht om je te stimuleren je creativiteit te gebruiken. Via het tekenen en combineren van patronen leer je jouw eigenheid uit te drukken. Tijdens mijn workshops leer je verschillende technieken die je inspireren om ook zelf te gaan tekenen.

Daarnaast kun je Zentangle basismaterialen als pennen en witte, zwarte en ronde tiles (kaartjes) bij mij bestellen.

Ook is een deel van mijn werk te koop en maak ik werk in opdracht (denk bijvoorbeeld aan getangelde gympen of initialen).

Wat is zentangle

Over Marguerite

Ik ben Marguerite Samama. In november 2014 ben ik gecertificeerd als docent (CZT) door de grondleggers van Zentangle®, Maria Thomas en Rick Roberts. Dat was in de stad Providence, Rhode Island. Daarna ben ik meteen begonnen met lesgeven aan volwassenen en kinderen. Met name de meditatieve kant van Zentangle spreekt mij aan, dus het oefenen van met je aandacht in het moment zijn en het zoeken naar je eigen tempo en ritme. Daarnaast vind ik het fascinerend om me bewust te worden van patronen in mezelf, in mijn tekenen en in de wereld om me heen. Zentangle heeft op mij een magisch effect: het brengt me tot rust en tegelijkertijd in beweging.

Naast HappyTangling houd ik me bezig met schrijven, vertalen, redigeren en presenteren op radio 4 voor de AvroTros.

Certified Zentangle Teacher (CZT)

In 2014 ben ik naar de Verenigde Staten gegaan om onder leiding van de oprichters van Zentangle een seminar volgen zodat ik zelf zou mogen lesgeven als CZT. Het werd een onvergetelijke ervaring: ik leerde naast technieken met name veel over het gedachtegoed achter de Zentangle methode. Een wereld waarin geen fouten bestaan en waarin er plek is voor ieders proces en tempo. Ik vond het uniek om Rick en Maria te leren kennen en zoveel gelijkgestemden uit 26 landen!

In Nederland hebben de CZT’s  geregeld contact met elkaar. Ook internationaal wisselen we ideeën en ervaringen uit over de creatieve, meditatieve en zakelijke aspecten van onze tangle praktijk.

CZT zentangle teacher